Рукола Селватика

Рукола Селватика

0.99лв.
Модел: 211800
Stock Instock

Overview

Едногодишно растение. Има родство с горчицата. Достига на височина 20см. Цъфти от май до юли, дава плод през юли-август.   Този зеленчук придобива все по-голяма популярност. Основната причина за това е в характерния вкус на листата му, които се из...

Опции

Едногодишно растение. Има родство с горчицата. Достига на височина 20см. Цъфти от май до юли, дава плод през юли-август. 

 Този зеленчук придобива все по-голяма популярност. Основната причина за това е в характерния вкус на листата му, които се използват за салати. Те са леко горчиви,  леко  лютиви и с подчертан, маслен привкус, като на ядки. Колкото са по-млади, толкова горчивината и лютивината са по-слаби. Със застаряването им вкусът става  прекалено  горчив и лютив, а и загрубяват. Поради това за консумация се използват само растения, които не са започнали да стрелкуват (да образуват цветоносно  стъбло). Руколата  широко се използва в Средиземноморската кухня. Например в Италия листата на руколата се добавят в салта, ястия с паста, пици, ризото. 

 Засяване: На открито от Април до Ноемри.През зимните месеци закривайте в тунели. При оранжерийни условия културата е подходяща за целогодишно отглеждане при  поетапна сеитба през 10 дни. 

 Кълняемост: 90% 


Напишете коментар

Бележка: HTML не се показва!

Оценка: Лош           Добър
Текст за сигурност