Бегония семперфлоренс микс

Бегония семперфлоренс микс

1.20лв.
Модел: 200700
Stock Instock

Overview

Опаковка:0.1 гр.Засяване:декември - февруари.Цъфтеж:май – октомври.Височина:20 см.Особености:Бегония семперфлоренс е едногодишно растение, което се размножава чрез семена. Семената се засяват през декември в топли парници в смес от 4 части листовка и...

Опаковка:

0.1 гр.Засяване:

декември - февруари.

Цъфтеж:

май – октомври.

Височина:

20 см.

Особености:

Бегония семперфлоренс е едногодишно растение, което се размножава чрез семена. Семената се засяват през декември в топли парници в смес от 4 части листовка и 1 част пясък. Понеже семената са много дребни и по цвят еднакви с почвената смеска, препоръчва се върху напълнените с почва сандъчета да се постави слой сняг, върху който да се засеят разпръснато семената. При разтопяването на снега семенцата се смесват с почвата без тя да ги покрива. Върху съдовете се поставя стъкло и върху него пласт хартия. Полива се с пулвелизатор или чрез потапяне на сандъчетата във вода. След покълване хартията се маха, а при появата на първия лист растенията се пикират. На постоянно място се изнасят през април.

Изисквания:

Бегонията е светлолюбиво и топлолюбиво растение. При температура под 0 С загива. Предпочита богати с хранителни вещества почва и умерена влажност. Изискват слънчево място, но се развиват добре и на полусянка.

Напишете коментар

Бележка: HTML не се показва!

Оценка: Лош           Добър
Текст за сигурност